AdToDate News

ОЧИ В ОЧИ СО НАПАЃАЧОТ: Како доаѓа до масовни пукања во училишта (видео)

10 дек 2018 Campaigns

Зад оваа кампања стои агенцијата BBDO од Њујорк. Сепак, реакциите за видеото во јавноста се поделени. Дел од критиките се дека креаторите на кампањата даваат и своевидно оправдување за монструозните постапки на идниот евентуален напаѓач

ЗА БЕЗБЕДНО ВОЗЕЊЕ: Форд промовира капа што спречува заспивање (видео)

09 дек 2018 Campaigns

Капата во себе содржи електронски сензори што се активираат на одредени движења на главата. Штом возачот почне да заспива, односно да прави движења со главата што се карактеристични за заспивање зад воланот, се активираат алармни сигнали

МРАЧНАТА СТРАНА НА БЕЛИТЕ ЧАРШАФИ: Кампања против традицијата на грабнување невести (видео)

09 дек 2018 Campaigns

Главен дел од кампањата се бели чаршафи, со кои се претставуваат таканаречените завеси „koshogo“. Според традицијата, зад таквите завеси била чувана „невестата“ откако ќе биде насила донесена во домот на новиот сопруг

НИКОЈ НЕ СМЕЕ ДА ГИ ИМИТИРА: Zippo го патентира звукот од запалките (видео)

09 дек 2018 Campaigns

За да ја доажат уникатноста на звукот, морале да прибираат изјави од лица, но и снимки од повеќе од 2.000 филмови, серии, реклами во кои се користи нивната запалка. Како пример е земена и една од култните сцени во филмот „Евтини приказни“

Admen
Campaigns

АКЦИЈА НА ВЕСНИК ВО ФИНСКА: Со грди новогодишни џемпери, презентираат грди вести (видео)

Џемперите се од чиста волна, но, на нив се прикажани визуелизации за некои од најнезгодните теми во вестите како: Климатските промени, сексуалните малтретирања, пластиката во океаните, технолошката манипулација

12 дек 2018
Video

ADTODATE РЕПОРТАЖА: На Светскиот конгрес за мобилна технологија
ADTODATE ИНТЕРВЈУ: Дарко Булдиоски, специјалист за дигитален маркетинг
ADTODATE ИНТЕРВЈУ: Дамјан Дамјановски, стратег за дигитален маркетинг и иновации
ADTODATE ИНТЕРВЈУ: Хајмо Хамер, основач на групацијата „Крафтверк“
ADTODATE ИНТЕРВЈУ: Мирослав Варга, тренер за дигитален маркетинг
ADTODATE РЕПОРТАЖА: На Светскиот конгрес за мобилна технологија
23 ное 2017
Local

НЕДЕЛА НА ДИЗАЈНОТ ВО СКОПЈЕ: Земја во фокусот е Германија, темата е „Објективност“

20 ное 2018

Германија, годинешната земја во фокус, ќе се претстави со 12 светски познати дизајн студија, отворени презентации на дизајнерите, посета и соработка со производители од Македонија кои сакаат да настапат на германскиот пазар

КОЛКУ БРГУ СЕ ДОАЃА КАЈ ДЕВОЈКА: Новите реклами на „Неотел“ - ем куси, ем забавни (видео)

06 сеп 2018

Куси, но забавни се новите рекламни видеа на „Неотел“. Траат по десетина до петнаесет секунди, го задржуваат вниманието на гледачот и содржат добар хумор во себе. Зад кампањата стои агенцијата „Division“

БРОТЧЕ ОД СТИХОВИ: Струшките вечери на поезијата добија нов постер (фото)

13 авг 2018

Се трудев да го направам дизајнот што повеќе поетски. Идејата во позадина на оваа дизајнерска приказна е да се долови темата на слободата, миграцијата, пишаниот збор и хартијата која трпи сè, вели дизајнерот Лазе Трипков

Digital