Hashtag: '#Душан Дракалски'
Festivals

GOLDEN DRUM 2018: Душан Дракалски ќе го води жирито во категоријата „What“

09 окт 2018
Дракалски доаѓа на местото на Jaime Mandelbaum, кој најави дека годинава нема да биде во можност да го води жирито. Во селекцијата „What“ се оценуваат проектите со најдобри и најефикасни решенија
Festivals

ПОВТОРНО НА ЖЕШКОТО СТОЛЧЕ: Душан Дракалски ќе жирира на фестивалот Cannes Lions (видео)

21 мај 2018
Дракалски, кој денес работи како Chief Creative Officer за Европа, во агенцијата „Ray“ ќе биде дел од жирито за категоријата „Film craft“. Жирито брои десетина члена, а се гласа за повеќе поткатегории, односно за режија, сценарио, кастинг, музика
Festivals

НАЈДОБРИОТ ЛОШ ПРИМЕР ЗА ОГЛАСУВАЊЕ: Што може да се научи на фестивалот „Кактус“

31 окт 2017
Според најавата во програмата, Душан Дракалски на фестивалот ќе одржи работилница на тема „Very good bad example“, што е наменета за агенции од областа на креативниот маркетинг
Festivals

МЕККЕН, ЊУ МОМЕНТ, ГРЕЈ ВО ТРКА ЗА НАГРАДИ: Агенции од регионот во финалето на „Голден драм“ (видео)

19 окт 2017
Членови на комисијата што ги оценува пристигнатите трудови се и нашите професионалци во адвертајзинг индустријата, Душан Дракалски и Василије Ќорлука
Festivals

ВО ТРКА ПОВЕЌЕ ОД 1.000 ТРУДОВИ: Почнува „Голден драм“, во жирито и македонски професионалци

18 окт 2017
Се натпреваруваат креативци од 27 држави, а на говорничката сцена ќе настапат триесет врвни професионалци од областа на маркетингот кои ќе ги претстават своите видувања и искуства
Festivals

НАШИ ПРОФЕСИОНАЛЦИ НА „ГОЛДЕН ДРАМ“: Дракалски и Ќорлука во жирито на фестивалот

16 окт 2017
Поканата да бидам дел од жирито претставува голема чест и искрено се радувам на сите дискусии, мислења и опсервации, вели Ќорлука
Festivals

СОБИР НА СВЕТСКИ МАРКЕТИНГ-КРЕАТИВЦИ: Душан Дракалски меѓу предавачите на фестивалот „Кактус“

12 окт 2017
Дракалски, кој е прогласуван за исклучителен предавач и ги има освоено речиси сите награди од областа на креативниот маркетинг, ќе биде и во жири, но како претставник на австриската агенција за којашто работи
прикажани (од 1 до 7) од вкупно: 7
Напишавме