Hashtag: '#Марк Цукерберг'
Digital

ЗАКЕРБЕРГ ГО ДУПЛИРА ПРОФИТОТ: За три месеци „Фејсбук“ заработил 12 милијарди долари

26 апр 2018
Речиси 91 процент од заработките доаѓаат од огласи што „Фејсбук“ ги пласира кон корисниците на мобилните телефони. Голем раст е забележан и во бројот на корисници на месечно ниво
Digital

СКАНДАЛОТ НЕ ГИ ИСПЛАШИ: Огласувачите потрошиле уште повеќе за рекламирање на „Фејсбук“

12 апр 2018
Гледаме постојан раст во рекламирањето на 'Фејсбук', спротивно од негативните медиумски објави за социјалната мрежа. Очекувањата се дека тој тренд ќе расте, со оглед дека таргетирањето на публиката не зависи од содржините во профилите на корисниците
Admen

ДАРКО БУЛДИОСКИ: Марк, сенаторите и приватност 2.0 (анализа)

11 апр 2018
Главната причина која ги тера политичарите да се приклонуваат кон регулација е политичка, односно одбраната на „Американска демократија“ која, ете затоа што Facebook дозволил, некој од надвор им ја нарушил, без притоа да го видат слонот во собата
Digital

ЦУКЕРБЕРГ КАКО ИСКАРАН УЧЕНИК: Првиот човек на „Фејсбук“ со часови одговара во Конгресот на САД

11 апр 2018
Конгресмените се фатија за тоа што „Фејсбук“, откако дознал за злоупотребата на податоците, не ги известиле корисниците
Digital

ЗА ВЕЛЕШАНИТЕ ЌЕ ЗБОРУВА И ВО КОНГРЕСОТ НА САД: Цукерберг со прст кон Македонија за лажните вести

10 апр 2018
Развивме алатки со кои детектиравме и избришавме лажни сметки од Македонија што се обидуваа да шират дезинформации“, се вели во дел од изјавата со којашто Цукерберг ќе ја почне својата одбрана пред американските сенатори
Digital

СКАНДАЛОТ Е МНОГУ ПОГОЛЕМ: Злоупотребени се податоци на повеќе од 87 милиони корисници на „Фејсбук“

05 апр 2018
Aпликацијата со којашто се извршило скенирање на податоците на корисниците на социјалната мрежа била преземена од 305.000 корисници, а не од 270.000, како што беше претходно објавено
Digital

СКАНДАЛОТ ГИ ОТРЕЗНИ: Фејсбук радикално ја заострува политиката на приватност на корисниците

29 мар 2018
Наместо да се „копа“ низ повеќе од 20 прозорци, сите нагодувања (сетинзи) за заштита на сопствените податоци и приватност ќе бидат достапни на „прва рака“ на мобилната апликација на „Фејсбук“
Digital

ЦУКЕРБЕРГ УШТЕ ИМА КОШМАРИ ОД ВЕЛЕШАНИТЕ: Скандалот со 50 милиони профили го поврза и со Македонија

22 мар 2018
Во првото појавување на телевизија откако изби скандалот со злоупотреба на податоците од повеќе од 50 милиони корисници на „Фејсбук“, Марк Цукерберг ја спомна и Македонија и тоа со случајот на лажните вести (7:30 минута)
прикажани (од 1 до 8) од вкупно: 12 | следни
Напишавме