Hashtag: '#Маркетинг агенција'
Campaigns

СУМА ОД КОЈА БОЛИ ГЛАВА: Агенцијата „Quad/Graphics“ ја купи „Periscope“ за 132,5 милиони долари

29 ное 2018
Веста за оваа зделка го привлече вниманието на американскиот пазар, особено зашто „Перископ“, според нивото на заработка, е на петто место во САД. Тоа е независна маркетинг агенција со седиште во Минеаполис
Campaigns

ЗАГРИЖУВАЧКИ ТРЕНД: Сексуалното малтретирање сè повеќе застапено во маркетинг-индустријата

05 ное 2018
Вкупно 34 проценти од жените и девет проценти од мажите се изјасниле дека биле жртви на сексуално малтретирање од страна на лица што се дел од нивните работни организации. Седумдесет и два отсто од нив, такво искуство имале повеќе од еднаш
Creative

ТРЕНИНГ ЗА КРЕАТИВНОСТ: Вработени во маркетинг агенција самите снимаа хорор филмови (видео)

29 окт 2018
Добиле задача секој да си избере тим и заедно да креираат филмови со хорор-содржина. Филмовите се држат до кусата форма - шест секунди - согласно новиот тренд во ТВ и видео рекламирањето
Festivals

АГЕНЦИИТЕ СТАНАА ДЕБЕЛИ И МРЗЛИВИ: Панел дискусија за креативната индустрија

23 сеп 2018
Креативната индустрија мора да договори со креативност на новите предизвици, беше еден од заклучоците истакнати на панел дискусијата „Goodbye Mr. Sorrell?!“ што се одржа во рамките на Викенд медиа фестивалот во Ровињ
Creative

БРОЈОТ НА ДИРЕКТОРОТ Е ВО ВЕЦЕТО: Рекламна агенција дели тоалетна хартија како визит-картички (фото)

31 јул 2018
На состаноците веќе, наместо регуларни картички, делат пакувања тоалетна хартија. На пакувањата, кои се во розева боја, се отпечатени нивни податоци, мејлови и броеви за комуникација
Campaigns

ПОСТАВУВАЈТЕ ШТО ПОВЕЌЕ ПРАШАЊА: Како добрите маркетинг агенции придобиваат клиенти

19 јул 2018
Ако го стесните вашиот опсег на работа и се фокусирате кон поле каде се останати само мал број потенцијални клиенти (а вие сте најдобри во тоа што токму тие клиенти сакаат да го добијат), тогаш нештата можат да станат многу поинтересни
Creative

ДРУГАТА СТРАНА НА РЕКЛАМИРАЊЕТО: Како изгледа кога маркетинг агенцијата ја води мафија (видео)

19 јун 2018
Презенирањето пред идните клиенти добива сосема ново светло. Агенцијата веќе не е класична, какви што се сите во светот, туку работи по принципот на италијанската мафија, при што мерките за убедување се секогаш 100% ефикасни
Campaigns

МОЛЧАЛИВИ ПР И МАРКЕТИНГ АГЕНЦИИ: Водат индустрија за комуникации, а не комуницираат

29 мај 2018
Кога станува збор за сопствено комуницирање со јавноста и претставување на сопствениот труд, тогаш маркетинг и ПР агенциите се или молчаливи или, пак, целосно ја занемаруваат таа обврска од работењето
прикажани (од 1 до 8) од вкупно: 9 | следни
Напишавме