Campaigns

АКЦИЈА НА ВЕСНИК ВО ФИНСКА: Со грди новогодишни џемпери, презентираат грди вести (видео)

12 дек 2018
Џемперите се од чиста волна, но, на нив се прикажани визуелизации за некои од најнезгодните теми во вестите како: Климатските промени, сексуалните малтретирања, пластиката во океаните, технолошката манипулација

НЕПРИЈАТНА КАМПАЊА ВО ШПАНИЈА: Уште колку време ви останува да се гледате со блиските? (видео)

11 дек 2018
Креирана е и интернет страница на која секој може да си пресмета уште колку време му останува за да биде во друштво на лицата што му се драги. Но, со предупредување дека бројките можат да бидат разочарувачки

ИМ ПРКОСИ НА КОРПОРАЦИИТЕ: Бестрашното девојче застана пред берзата во Њујорк

10 дек 2018
Познатата статуа „Бестрашното девојче“ што лани во март беше поставена пред статуата Бик на Волстрит во Њујорк го доби својот нов дом. Тоа е тротоарот спроти Њујоршката берза, во близина на нејзината претходна локација

ОЧИ В ОЧИ СО НАПАЃАЧОТ: Како доаѓа до масовни пукања во училишта (видео)

10 дек 2018
Зад оваа кампања стои агенцијата BBDO од Њујорк. Сепак, реакциите за видеото во јавноста се поделени. Дел од критиките се дека креаторите на кампањата даваат и своевидно оправдување за монструозните постапки на идниот евентуален напаѓач

ЗА БЕЗБЕДНО ВОЗЕЊЕ: Форд промовира капа што спречува заспивање (видео)

09 дек 2018
Капата во себе содржи електронски сензори што се активираат на одредени движења на главата. Штом возачот почне да заспива, односно да прави движења со главата што се карактеристични за заспивање зад воланот, се активираат алармни сигнали

МРАЧНАТА СТРАНА НА БЕЛИТЕ ЧАРШАФИ: Кампања против традицијата на грабнување невести (видео)

09 дек 2018
Главен дел од кампањата се бели чаршафи, со кои се претставуваат таканаречените завеси „koshogo“. Според традицијата, зад таквите завеси била чувана „невестата“ откако ќе биде насила донесена во домот на новиот сопруг

НИКОЈ НЕ СМЕЕ ДА ГИ ИМИТИРА: Zippo го патентира звукот од запалките (видео)

09 дек 2018
За да ја доажат уникатноста на звукот, морале да прибираат изјави од лица, но и снимки од повеќе од 2.000 филмови, серии, реклами во кои се користи нивната запалка. Како пример е земена и една од култните сцени во филмот „Евтини приказни“

ГЕРИЛА АКЦИЈА: Руски „агенти“ поставија шифрирани билборди со Путин среде Лондон (фото)

06 дек 2018
Билбордите ги поставиле за да ја повикаат британската влада да покрене истрага за тврдењата дека Русија се вмешала во крајниот исход од референдумот за излегување на Велика Британија од Европската Унија, познат како Брегзит
прикажани (од 1 до 8) од вкупно: 279 | следни
Creative
Напишавме